luni, 29 iunie 2009
duminică, 28 iunie 2009
In oras
Exista in Iasi un magazin cu jucarii din lemn la Felicia, dar sunt asa de scumpe de nu te poti apropia. Fara 40RON nu ai ce cauta acolo. Asa ca am luat de la targ.
Am sa adaug poze.
sâmbătă, 27 iunie 2009
Viata print-un ochi de sticla
vineri, 26 iunie 2009
Michael Jackson
Cred ca a-ti auzit cu totii ca azi a murit Michael Jackson.
Sa-l odihneasca Dumnezeu in pace ca zbuciumata viata a mai avut.
Luat de pe You Tube
joi, 25 iunie 2009
E bine de stiut...
Din auzite:
1. Otetul de mere scade colesterolul si previne hipertensiunea, datorita continutului bogat in potasiu.
2. Ovazul reprezinta un medicament bun pentru inima, consumati fulgi de ovaz, rondele cu ovaz.
3. Musetelul are proprietatea de a scadea zaharul din sange. Consumand o ceasca de ceai pe zi, reusiti sa tineti diabetul la distanta.
4. Kiwi regleaza tensiunea. Un singur fruct ofera doza zilnica de vitamina C, potasiu, vitamina E si luteina.
5. Bananele combat stresul datorita triptofanului, un tip de proteina pe care organismul il transforma in serotonina.
6. Smochinele normalizeaza colesterolul si tensiunea, datorita continutului foarte mare de calciu.
7. Usturoiul, prin prelucrari termice, devine toxic. Folositi-l crud.
8. Polenul este bogat in fier. Fierul este antianemic.
9. Zeama de lamaie albeste totodata unghiile si impiedica cresterea pielitelor din jurul lor.
10. Verdeata isi pastreaza culoarea daca este uscata in spatele frigiderului.
miercuri, 24 iunie 2009
marți, 23 iunie 2009
Sanzaienele
Dar de fapt ce sarbatorim de fapt si de ce se numeste asa aceasta sarbatoare?
Pe data de 24 iulie lumea ortodoxa sarbatoreste Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Proorocul dintre cele doua Legi, "cel mai mare dintre cei nascuti din femeie", Botezatorul Domnului.
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul s-a intamplat intr-un mod neobisnuit, miraculos. Parintii lui erau batrani si nu aveau copii. Preotul Zaharia si Elisabeta, sotia sa, nu incetau insa cu rugaciuni catre Dumnezeu sa le dea un fiu care sa le mangaie batranetile. Pe vremea aceea infertilitatea era considerata o mare rusine si o pedeapsa divina. Nasterea lui a fost vestita de inger. Pentru ca nu a crezut vestirea ingereasca, tatal sau a fost mut pana la nasterea pruncului.
Ioan a ramas orfan de mic. S-a retras in pustie si s-a pregatit cu o viata foarte aspra pentru misiunea ce i-a fost incredintata. In plina barbatie, a venit printre ai sai si ii boteza cu apa, la raul Iordan. El pregatea astfel venirea Fiului lui Dumnezeu. Plin de smerenie el s-a pregatit pe sine ca sa devina Botezator al lui Hristos. Si i-a pregatit pe ceilalti, ca sa-l poata primi pe El.
La noi aceasta sarbatoare se numeste asa pentru ca sânzâienele sunt simboluri ale dragostei, fertilitatii, belsugului. Denumirea vine de la numele unor plante cu flori galbene ce cresc prin gradini, livezi, pasuni, fiind simboluri ale Soarelui, luminii, vietii.
Aceeasi sarbatoare are în Ardeal numele de Sancta Diana iar în Muntenia cel de Dragaica (de origine slava).
Principiul calauzitor este acelasi peste tot: dragostea si concretizarea sa: nunta. Toate manifestarile sunt legate de aflarea ursitului sau a ursitei, a apropierii sau a îndepartarii momentului casatoriei.
În ziua de Sânzâiene se culegeau florile cu acelasi nume si se împleteau cununi din ele (pentru fete în forma circulara iar pentru baieti în forma de cruce) si se aruncau peste casa. Daca acea cununa se oprea pe acoperis era semn ca o nunta va avea loc în curând, daca însa cununa sarea dincolo de casa înseamna ca va mai trece ceva timp pâna la casatorie. Un alt procedeu era acela în care se aruncau cununile în cireada. Daca se opreau între coarnele unei vite tinere atunci persoana care a atuncat-o se va casatori cu cineva tânar, daca, dimpotriva, poposeau pe crestetul unei cornute mai batrâne acest lucru denota ca nunta se va face cu o persoana mai în vârsta.
Se spunea de asemenea ca fetele care îsi puneau flori de sânzâiene sub perna în noaptea dinspre 24 iunie îsi vor visa ursitul. În noaptea de sânzâiene femeile culegeau plante medicinale si rosteau descântece. Iar daca se spalau cu roua de pe plante în dimineata acelei zile va avea chipul frumos si pielea catifelata.
Este apogeul, punctul culminant, al verii, al florescentei.
Hai sa ne bucuram de aceasta sarbatoare cu totii!
Iamy, iamy...
Nu am ce zice: este o adevarata splendoare sa faci clatite pe caldura asta si sa alungi si ultima bruma de racoare care s-a instalat in casa o data cu caderea serii. Totusi cand vine vremea sa le mananci nu este nici o problema. Sunt foarte curioasa cate mi-au iesit asa ca am sa le numar asa ca astept sa le termin ca sa va zic si voua.
Da cel mai misto mi-a iesit ultima: sub forma de palmier.
A 26 de clatite. CUM? Mi se pareau 100. Cum am trecut de la 100 la 26?
sâmbătă, 20 iunie 2009
In natura
Bineanteles ca s-a lasat cu baie si apoi am cules si niste flori de camp.
vineri, 19 iunie 2009
Concursuri
Sau ce suparare m-a cuprins cand am aflat ca am castigat la o revista dupa ce perioada de ridicare a premiului se sfarsise.
sâmbătă, 6 iunie 2009
Adelina
miercuri, 3 iunie 2009
Flash - news
2. Se lucreaza la modernizarea parcului de joaca din fata blocului meu;
3. In fata Teatrului National din Bucuresti speram ca se va amplasa un grup statuar numit "lumea lui Caragiale" realizat de Ioan Bolborea. Grupul statuar este la fel de voluminos ca si o casa;
4. Cea mai rapidă cameră de filmat digitală din lume, Phantom V12, capabilă să înregistreze până la un milion de cadre pe secundă, va fi prezentată anul acesta, în premieră, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Tehnologia care stă în spatele acestei aparaturi a fost dezvoltată de cercetătorii români Alexandru Aciu, Radu Corlan şi Petru Pop;
5. Meduza bizara descoperita intr-un lan de orz din Anglia saptamana trecuta conform "The Sun".
luni, 1 iunie 2009
Zoo...
Pangolinul are un numar record de vertebre - 46 si toate se afla in coada sa.