MySpace Layouts
MySpaceLayouts

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

sâmbătă, 16 mai 2009

Atentie

Am primit de la o prietena randurile de mai jos, ulterior am citit un articol mai detaliat in Monitorul de Botosani si sincer sa va zic m-am ingrozit. Recunosc ca am cumparat si eu odata peste din acesta, dar acuma m-am linistit. Mai trist este ca foarte multa lume am vazut cumparand din supermarchet, iar daca cauti pe google gasesti numai articole cu retete culinare care folosesc acest tip de peste.

"Pangasius nu este ecologic, este chiar cel mai neecologic aliment ce s-ar putea mînca. Peştii Pangasius sunt crescuţi industrial în Vietnam (de-a lungul râului Mekong), sunt hrăniţi cu alimente care provin din Peru , iar hormonii lor (care sunt injectaţi în femelele Pangasius) provin din China .

Pangasius a fost introdus relativ recent pe piaţa franceză. Cu toate acestea, într-o foarte scurtă perioadă de timp, aceasta a crescut în popularitate în Franţa. Francezii înfulecă Pangasius ca şi cum ar fi ultima lor masă de supă de tăiţei. Sunt foarte, foarte accesibili (ieftini), sunt vînduţi fileuri şi au o aromă şi textură neutră (blîndă).

Mulţi l-ar compara cu codul, dar vîndut mult mai ieftin. Deşi unii oameni îl găsesc gustos, este mai bine să fie lăsat în magazine (şi nu pe platouri la cină). Peştii Pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii pentru ca rîul Mekong , in care sunt ei crescuti, este unul dintre cele mai poluate rîuri de pe planetă pentru ca fabricile situate de-a lungul rîului aruncă substanţele chimice şi deşeurile industriale direct în el.

Atentie: a fost testat în laborator acest peşte şi concluzia a fost că trebuie să evităm a-l mînca datorită riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vînzării, supermarketurile îl vînd în continuare publicului larg, chiar dacă ştiu că este contaminat.
Un alt site explică şi cum s-a ajuns la “amestecul” geneticii în creşterea peştilor din râurile vietnameze. Reproducerea Pangasius este dificilă în libertate (femelele având de urcat până la izvoarele râului pentru a-şi depune icrele). Cursa pentru viaţă fiind una destul de dură, puţine dintre ele ajung la izvoare, motiv pentru care perpetuarea speciei e limitată. Pornind de la datele de mai sus, un cercetător a descoperit că injectarea în femelele Pangasius a unor hormoni ce provin din urina femeilor însărcinate face adevărate minuni, paşii următori venind de la sine.

Efecte secundare severe
Exista posibilitatea de a vomita, a avea diaree sau a resimţi alte efecte severe în urma unei mese cu Pangasius. În cazul în care nu se întâmplă aşa ceva, înseamnă că aveţi un stomac de fier! Un alt avertisment lansat de cei de la dietmindspirit.org e legat de posibilitatea ca peştele vietnamez să se găsească şi în semipreparate, inclusiv în mâncarea pentru câinii sau pisicile dumneavoastră."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails