MySpace Layouts
MySpaceLayouts

marți, 20 octombrie 2009

Leopardul


Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40 - 80 kg, o înălţime de 60 - 80 cm şi cu o lungime a corpului de până la 2 m. Toracele sale sunt mai mari si mai puternice. Blana sa este de culoare galbenă, cu pete negre. Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani.
Leoparzii sunt animale care vaneaza in special noaptea si mananca aprope tot ce prinde (pasari, maimute si chiar pesti). Desi sunt mai mici decat leii sau tigrii, masa lor musculara este atat de puternica incat poate sa-si urce prada in copaci. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.

2 comentarii:

Related Posts with Thumbnails