MySpace Layouts
MySpaceLayouts

luni, 9 noiembrie 2009

Dulceata de portocale intregi

Avem nevoie de: 1kg portocale, 1kg zahar, 4 pahare apa, 1 lamaie
Se tin trei zile portocalele in apa schimband apa in fiecare zi ca sa se umfle coaja si sa iasa amareala. Se rade apoi coaja galbena, se taie portocalele in sferturi, cu miez cu tot, care la randul lor se taie in bucatele mici.
In acest timp se face siropul din apa si zahar; este gata atunci cand turnand cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece, se formeaza bobite. Cand siropul este legat se toarna bucatile de portocale si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou siropul.
Apoi se stoarce zeama de la o lamaie. Dulceata se toarna fierbinte in borcane.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails