MySpace Layouts
MySpaceLayouts

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

duminică, 29 noiembrie 2009

Vreme urata...

Duminica de binemeritata odihna.

Vremea de afara te sileste si ea sa stai in casa si sa lenevesti cat mai comod in fata televizorului la care nu ai ce vedea...sau...mai bine privesti copilul cum inca mai are energie si si-o consuma cum poate pentru ca nimeni nu are putere sa-l o insoteasca in joaca lui. Privesti la el si te gandesti oare cand a crescut atat, ca mai ieri l-ai adus de la maternitate si era atat de fragil, ca nu peste mult timp va fi atat de mare incat nu va mai avea atat de mare nevoie de tine ba chiar va cauta sa "scape" cat mai mult de tine...si ca vor veni zile, ca acestea cu vreme mohorata, cand ai sa te intrebi daca ai reusit sa ii oferi o educatie buna, daca ai incercat sa faci totul pentru el...


Nu de mult timp am avut o revelatie, nu stiu daca veti fi de acord cu mine, poate nici nu trebuie, dar eu asta am simtit si inca mai cred in aceasta. In momentul in care am nascut, la cateva minute dupa, atunci cand mama era la capataiul meu si ma tinea de mana (nu stiu nici azi daca avea voie sa fie in sala de nasteri dar a facut tot ce a putut ca sa fie acolo), am inteles cat a suferit mama pentru mine, prin cate a trecut cu nasterea, cresterea mea, educatia si, poate cele mai grele, multele momente cand i-am raspuns urat, am judecat-o si i-am reprosat fapte.

Atunci am inteles ca, intr-un fel mamele de fete sunt mai binecuvantate pentru ca fata, cand va naste, la randul ei, va intelege cat a facut mama pentru ea, baietii nu vor intelege niciodata...Si totusi...poate de asta baietii sunt mai legati de mame si au tendinta sa o judece mai putin...

Numai Dumnezeu stie.

3 comentarii:

  1. In Cluj a fost o vreme superba!:) asemenea unei zi primavaratice :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si in Bucuresti a fost vreme frumoasa. Este totusi ciudat, deoarece baietii sunt de obicei mai atasati de tati, decat de mame, iar baietii invers. Iti spun sincer ca sunt nerabdatoare sa devin mama. Deocamdata sunt mica, ma lupt acum pt cariera mea, insa vreau totusi sa fiu o mamica tanara,deoarece mi se pare o adevarata minune sa poti da viata. Avem ceva in comun din cate observ: amandoi suntem fane Octavian Paler. Eu una il ador, ma regasesc in opere lui, il admir extraordinar de tare. De astazi sunt o cititoare fidelului tau, imi place cum gandesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Paler stie sa fie omul potrivit la locul potrivit, iar sa fii mama este un lucru cu totul deosebit care o sa iti schimbe total viata.Multumesc pentru cuvintele tale si te astept aici cu darg.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails