MySpace Layouts
MySpaceLayouts

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

vineri, 27 noiembrie 2009

Pilates


Pilates

Pilates este o metodă de antrenament dezvoltată iniţial de germanul Joseph Pilates, la începutul secolului trecut. Se pune accentul pe lucrul grupelor musculare care dau stabilitatea corpului, muşchii posturali. Se obţine astfel o formă mai suplă a corpului, o tonifiere a musculaturii, flexibilitate şi echilibru îmbunătăţite. Este o cale excelentă pentru eliberarea de stres şi de tensiunile acumulate în cursul zilei. Abordarea lentă şi progresivă a programelor permite obţinerea de rezultate solide şi sigure pe termen lung, fiind recomandate, în special, celor cu probleme ale coloanei vertebrale (dureri cronice de spate). Pilates permite, de asemenea, creşterea forţei fără însă a creşte excesiv masa musculară, obţinînd un echilibru perfect între forţă şi flexibilitate, între minte şi corp, corectînd probleme de postură şi de efectuare a mişcărilor zilnice, îmbunătăţind astfel starea de sănătate şi prevenind accidentările.

Iata cateva exercitii care sunt recomandate si persoanelor care au nascut si vor sa scape de kilogramele in plus:

"O suta"

Exercitiul "The Hundred" este cel mai cunoscut element descris de Pilates. Intinsa pe spate, incordeaza abdomenul pentru a lipi coloana lombara de saltea. Ridica talpile de pe saltea, indoaie genunchii, astfel incat intre coapse si gambe sa fie un unghi de 90 grade. Apoi, ridica omoplatii si capsorul, privirea in sus, bratele intinse pe langa trunchi. Mentine aceasta pozitie si iti imaginezi un punct deasupra saltelei pe care il lovesti scurt cu mainile ferm intinse. Pentru 5 miscari ale bratelor expira pe gura, iar pentru alte 5 miscari ale bratelor inspira pe nas. In felul acesta am ajuns la 10. Numara expirul tot pana la 10 si astfel ai ajuns la 100. Daca musculatura abdominala nu este suficient de tonica, este posibil sa apara tensiune la nivelul gatului. Pentru a evita acest lucru poti face acelasi exercitiu lasand capul pe saltea, dar cu genunchii intinsi, picioarele inclinate oblic. Ai grija ca portiunea lombara a coloanei vertebrale sa ramana lipita de saltea.

Criss Cross

" Exercitiul "Criss Cross" este adresat muschilor abdominali, in special cei oblici, angrenand in acelasi timp si musculatura membrelor inferioare. Asezata pe spate, ridica talpile de pe saltea, indoaie genunchii la 90 grade; apoi, cu mainile la ceafa, ridica si omoplatii de pe saltea. Din aceasta pozitie de start, genunchiul stang se indoaie, iar cel drept se intinde. In acelasi timp, apropie cotul drept de genunchiul stang, expirand tot aerul din plamani. Revino in pozitia de start inspirand si apoi apropie cotul stang de genunchiul drept pe un nou expir. Repeta miscarea de 10 ori pe fiecare parte.

"Foarfeca"

Asezata pe spate, ridica talpile de pe saltea, picioarele intinse; apoi, ridica si omoplatii de pe saltea. Cu ambele maini prinde gamba dreapta si trage-o cat mai mult spre trunchi in limita pastrarii genunchiului intins. In acelasi timp coboara lent piciorul stang, perfect intins, aproape de sol. Apoi realizeaza forfecarea picioarelor pentru a prinde gamba stanga,avand grija ca geninchii sa fie cat mai intinsi. Repeta miscarea de 10 ori pe fiecare parte.

2 comentarii:

  1. Din pacate unele/multe exercitii nu pot fi facute de persoanele care au implanturi de tije, etc. asa ca mine, ma refer la exercitiile in care trebuie sa stai pe spate si sa ridici capul si picioarele sau balansarea trunchiului, eu fac stretch si tae bo cardio.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si tatal meu are tije la coloana, imi dau seama cat iti este de greu si ma bucur ca ai gasit exercitii care ti se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails