MySpace Layouts
MySpaceLayouts

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

sâmbătă, 31 octombrie 2009

"Cufarul meu"


Am gasit un concurs pe un blog si trebuia sa descriu ce este un "scrapbook". Asa ca mi-am amintit de "cufarul" meu in care nu m-am mai uitat de mult timp fiind prinsa cu atatea mutari si bebe. Vizualizand mental lucruri din "cufar" am retrait atatea senzatii..., am fost din nou copil. E ca atunci cand treci pe langa cineva pe strada care are un parfum pe care l-ai folosit si tu dar cu cativa ani in urma; atunci simti emotiile din acea perioada din trecut, numai ca pe toate odata. sau pe cea mai puternica.


Pentru cei care nu stiu ce este acela un scrapbook iata raspunsul meu: "Pentru mine scrapbookingul fie ca e un blog, un loc in care lasi cateva ideii, un caiet, un carnetel de notite, e ceva ce ar trebui organizat. In ceea ce ma priveste pe langa blog am cateva cutii in care imi pastrez , in ordine daca se poate, suveniruri, amintiri, felicitari si diferite lucruri dragute care imi amintesc de anumite lucruri, etape ale vietii mele si de care nu ma pot desparti. Este ca un cufar in care imi pun nestematele vietii mele.O prietena spunea ca este ca un oracol dar nu cu intrebari, doar cu amintiri din diverse locuri si de diverse tipuri."

vineri, 30 octombrie 2009

Masti hidratante pentru fata si decolteu


1) Amesteca 2 linguri miere si 2 linguri lapte, si intinde amestecul pe fata si gat.
Lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi clateste cu apa calduta.


2) Cu ajutorul unei dischete de vata, aplica albus pe pielea fetei, uniform, si lasa sa se usuce timp de jumatate de ora. Clateste cu apa calda, apoi cu apa rece.


3) Bate un albus pana se intareste; adauga o lingurita de miere si amesteca bine; aplica masca si asteapta jumatate de ora pana se usuca; apoi clateste cu apa calda.


4) O lingurita iaurt gras, o bucatica drojdie, suc de la o lamaie. Se amesteca cu o lingurita de plastic si se intinde pe tenul proaspat spalat. Se lasa 15 minute dupa care se indeparteaza cu un servetel umed de la bebe.


5) Paseaza o banana foarte coapta, si amestec-o cu cateva picaturi de ulei de masline si intinde-o apoi in strat gros pe fata , gat si decolteu. Asteapta o jumatate de ora dupa care clatestete bine cu apa calduta.

marți, 27 octombrie 2009

Yena

Salutari lui Yena: my pet.

Leapsa draguta


Leapsa preluata de la Adrian. 2 poze: una haioasa si una de suflet.

1. Poza haioasa:


2. Poza de suflet cu bunica la care mi-am petrecut o foarte mare parte a copilariei mele.






Leapsa o dau mai departe la cine vrea.

ATENTIE!


Scoala generala nr. 15 din Iasi este prima institutie de invatamant inchisa din cauza gripei porcine. Autoritatile sanitare au decis suspendarea cursurilor dupa ce au fost depistate 21 de cazuri de gripa noua - 20 de copii si un adult.


Toate persoanele infectate sunt in curs de izolare si li s-a prescris tratament de specialitate. In consecinta, cursurile de la scoala nr. 15 din Iasi au fost suspendate pentru sapte zile. La data de 3 noiembrie, situatia va fi reevaluata.

ALOCATII


*************************************************************
Voteaza marirea alocatiei la 100 de lei noi.
Intra pe http://www.alocatii.dublu.ro/ si voteaza!
Avem nevoie de 75.000 de voturi!
Ajuta-ne sa marim alocatia acum !
************************************************************

luni, 26 octombrie 2009

Sfanta Manastire Voronet


Biserica Sfintei Manastiri Voronet, cu hramul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, a fost construita in 1488, in numai trei luni si trei saptamani si a fost pictata in interior in 1496. Arhitectura sa este reprezentativa pentru stilul moldovenesc si a fost ctitorita de voievodul Sfantul Stefan cel Mare.


Culoarea dominanta a Manastirii este albastrul - albastrul de Voronet. Fatada de vest ne prezinta Judecata de Apoi - o uriasa compozitie, unica in arta intregului Orient Crestin.

Zidurile Manastirii adapostesc mormantul Sfantului Daniil Sihastrul.

joi, 22 octombrie 2009

Ficatel+mar


Se pune intr-o tavita la cuptor un mar spalat bine si 1-2 ficatei inveliti in folie de aluminiu. Cand coaja marului s-a crapat le scoatem, le pasam si le amestecam.

Pofta buna!

miercuri, 21 octombrie 2009

Stiati ca...?


Stiati ca...?
*desi populatia lumii a crescut (si creste in continuare) exponential in ultimele secole, resursele de apa au ramas aceleasi? Astfel, noi avem acum la dispozitie aceeasi cantitate de apa pe care o aveau si primii homo sapiens sapiens.: 1.460 petatone (1 petatona = 1015 tone).

*apa acopera aproximativ 71% din suprafata pamantului? Cea mai mare parte a apei de pe glob sa gaseste in oceane (97.2%), urmate de ghetari/calote glaciare/etc (1.8%) in timp ce 0.9% se gaseste in subteran iar 0.001% sub forma de vapori. Apa “dulce”, utilizata de majoritatea organismelor de pe Terra, reprezinta doar 0.02% din totalul apei de pe Terra si se gasetse in rauri, lacuri etc.

*mai mult de 94% din apa de pe Pamant are un inalt grad de salinitate? Nivelul mediu al salinitatii apei pe glob este de 35% (variaza, insa, foarte mult in functie de zona), iar anumite tari (cum ar Cipru, de exemplu) isi sporesc resursele de apa potabila desalinizand apa oceanelor//marilor in unitati speciale denumite uzine de desalinizare.

*aproximativ 24% din capacitatile de desalinizare existente pe glob se afla in Arabia Saudita? Peste 70% din apa consumata aici provine din aceste uzine de desalinizare. Cea mai mare uzina de desalinizare din tara este Shuaiba Desalination Plant care produce 150 de milioane de m³/yan.

*cea mai mare uzina de desalinizare din lume este Jebel Ali Desalination Plant, cu o productie totala de peste 300 de milioane m³/yan? Aceasta remarcabila constructie se regaseste in Emiratele Arabe Unite.

marți, 20 octombrie 2009

Leopardul


Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40 - 80 kg, o înălţime de 60 - 80 cm şi cu o lungime a corpului de până la 2 m. Toracele sale sunt mai mari si mai puternice. Blana sa este de culoare galbenă, cu pete negre. Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani.
Leoparzii sunt animale care vaneaza in special noaptea si mananca aprope tot ce prinde (pasari, maimute si chiar pesti). Desi sunt mai mici decat leii sau tigrii, masa lor musculara este atat de puternica incat poate sa-si urce prada in copaci. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.

luni, 19 octombrie 2009

Bancuri


Robotul telefonic la spitalul de psihiatrie:
*Daca suferi de tulburare obsesivo-compulsiva apasa repetat tasta 1.
*Daca esti co-dependent , roaga pe cineva sa apese tasta 2.
*Daca ai personalitati multiple apasa 3, 4, 5 si 6.
*Daca esti paranoic, nu e nevoie sa apesi vreo tasta. Deja stim cine esti; ramai pe fir, sa iti detectam telefonul.
*Daca esti schizofrenic, asculta cu atentie, si o voce iti va spune ce tasta sa apesi.
*Daca esti deprimat, nu conteaza ce tasta apesi. Oricum nu iti va raspunde nimeni.
*Daca suferi de halucinatii, fii atent ca obiectul acela pe care il tii la ureche este viu si o sa te muste de ureche.
*
-Doctore, mai am 59 de secunde de trait...
-Asteapta un minut, te rog.

joi, 15 octombrie 2009

"Jurnalul adolescentului miop" de Mircea Eliade


Impresii
Ce sa zic... nu am mai intalnit atata stapanire de sine la un om daramite la un adolescent. Sau poate tocmai aceasta perioada l-a ajutat sa aiba atata putere. Inafara de lupta acesta continua dusa pana la epuizare cu sine eu am empatizat cu Niska care a fost sacrificata pentru acest triumf al barbatului superior in drumul sau pentru a deveni "cineva". Dar cei mici nu prezinta interes, sunt victime colaterale.

Cu siguranta sunt ignoranta fata de Eliade dar tot nu inteleg la ce bun toate acesle batai cu biciul pe spinare pe care si le aplica singur, si, sincer, daca asta trebuie sa faci pentru a deveni "cineva" prefer sa ma lipsesc.


Imi dau seama ca romanul este scris in adolescenta si poate multe lucruri sunt fictive, dar, per ansamblu, am simtit o puternica energie in mare parte negativa, o ura crasa pentru toti cei din jur. Oare nici unul din celelalte personaje nu merita?

miercuri, 14 octombrie 2009

Semnificatii

ADELINA-ANA

Nu stiu cum am reusit noi sa ii punem fetei aceste doua nume, care, abia ulterior am aflat, au cam aceeasi semnificatie.



Prenume - Origine - Seminificatie



ADELINA - germana - nobila

ANA - ebraica - gratie





Luat de pe felicitari.apropo.ro

marți, 13 octombrie 2009

AM REVENIT!


Salut pentru toata lumea si sa stiti ca de data aceasta chiar am revenit.

Vara asta, dupa ce m-am intors din "concediu" parca nu am mai avut nici timp si nici tragere de inima sa mai scriu ceva pe blog. Imi aduce aminte de o fata care a scris pe blogul ei un ultim mesaj destul de sinistru si ne-a lasat asa in coada de peste. Nici acum nu stiu daca a mai scris ceva. Macar eu nu am scris ceva pesimist. Oricum mult timp m-am gandit la fata aceea pentru ca mesajul era legat de moarte. Dar hai sa nu aducem umbra asupra a ceea ce scriu ca e destul de intunecat afara.

Ce am mai facut in tot acest timp?

Am cununat, am taiat motul fetei, am fost de doua ori la bureti si nu am gasit nimic, am fost putin la Sarbatorile Iasului si la Sf. Parascheva si cam atat. Am sa postez si niste poze dar cu alta ocazie.
Acum ca am spart gheta ne vom reantalni curand.


Related Posts with Thumbnails