MySpace Layouts
MySpaceLayouts

Get cash from your website. Sign up as affiliate.

duminică, 31 mai 2009


Pastila zilei - 31.05.2009



Un barbat zbura cu un balon cu aer cald si la un moment dat si-a dat seama ca s-a ratacit. A coborat pana aproape de pamant si a zarit o femeie pe o pajiste. Apropiindu-se de ea, el i-a strigat:

-Fii amabila, poti sa ma ajuti? Am promis unui prieten ca ma intalnesc cu el, dar nu mai stiu unde ma aflu.

Femeia i-a raspuns:

-Te afli intr-un balon cu aer cald, la vreo 10 metri inaltime. Te gasesti intre 40 si 41 grade latitudine nord, si intre 59 si 60 de grade logitudine vest.

-Ei, probabil esti inginera de profesie! spuse omul din balon.-Asa este, raspunse femeia, dar de unde stii?

-Pai tot ce mi-ai spus este corect din punct de vedere tehnic, dar tot n-am idee ce-as putea face cu informatiile de la tine si sunt tot in ceata. Sa fiu sincer, nu m-ai ajutat deloc. Ba chiar pot spune ca m-ai tinut pe loc degeaba.

Atunci femeia i-a raspuns:

-Dar tu trebuie sa fii director!

-Asa este, raspunse barbatul, dar de unde stii?

-Pai nu stii unde te afli si nici incotro te indrepti. Te-ai ridicat la inaltime profitand de o flama care a incins situatia. Ai facut o promisiune pe care nu stii cum ai sa ti-o tii si te astepti ca oamenii de sub tine sa-ti rezolve problema. Adevarul este ca te afli exact in locul unde te aflai cand am inceput discutia, acum 1 minut, dar brusc constati acum ca asta este din vina mea.

vineri, 29 mai 2009

Pastila zilei - 29.05.2009


Am observat ca spray-ul pentru gandaci nu mai este asa de eficient asa ca le-am cumparat un roll-on.

joi, 28 mai 2009

Zoo...

Pasarile Rinocer sau Calao

Pasarile Calao alcatuiesc o familie de cca. 50 de specii si se întâlnesc în Africa, la sud de Sahara, in sudul Asiei si in arhipelagul malaiez. Ele sunt caracterizate printr-un cioc enorm, cu forme bizare, de unde si numele de pasari rinocer, dar, în ciuda dimensiunilor sale, este, în general, foarte usor.
Ochii sunt prevazuti cu un fel de gene, caracter rar intalnit la pasari.
Ele traiesc in regiuni impadurite, in general in grupuri mici, formand cupluri foarte durabile.
Cuibaresc in cavitati de arbori, unde, dupa imperechere, femela este zidita de mascul, in cuib fiind hranita impreuna cu puii, timp de cateva luni, printr-un orificiu al intrarii in cuib. In acest fel familia este ferita de atacul maimutelor, serpilor sau al altor animale cataratoare.
Se hranesc cu fructe, insecte sau animale mici. Puii se nasc fara casca pe cioc, cresc incet si ajung la maturitate abia dupa mai multi ani.

În Africa era considerat un simbol al fecunditatii.

Speciile din Asia de Sud-Est sunt amenintate de intensificarea vânatorii, dar, mai ales, de distrugerea mediului de trai în urma despaduririlor masive.

Poezia Adelinei


Era la mama-n burtica
O fetita mica, mica...
Acum a crescut, e mare,
Aproape merge-n picioare.

Cand la doctor eu m-am dus,
Doi-trei milimetri a spus.
Acum te miri: Cand a crescut?
Si ce mare s-a facut!

Ochi albastri, ca la broaste;
Boalfe mari, ce-atarna-n jos;
Toata ziua papa lapte;
Fii atent ca toate-s jos.

Jucarii, le baga-n gura;
Mana ta si tot ce vede...
Azi doi dinti ea are-n gura,
Maine,... cine te mai crede?

Nani, nani; atentie!: sst!
S-a trezit dac-ai vorbit.
Toata ziua stai cu ea.
Ce? Mai vrei sa faci ceva?

Totdeauna cosu-i plin,
Cand vii de la magazin,
Dar mai bine de te uiti:
Tu nimica nu prea porti.

Scutecele, lingurite,
Jucarii,... nu mai vorbesc;
La intins rufe micute,
Dar pe toate le-ndragesc.

Vesela si jucausa,
Face "pa" cand iesi pe usa.
Frumusica-i cand zambeste,
Toata lumea o iubeste.
La olita nu prea vrea,
In picioare vrea sa stea;
"Si sa merg imi place mult,
Peste tot ca sa ma uit".

Ta-ta-ta si ma-ma-ma,
Toata ziua e asa.
Ea e mica si frumoasa,
Suntem mandri ca-i a noastra.

Pastila zilei - 28.05.2009

"Nimeni nu este de neanlocuit dar - uneori - este nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura." (Claire Martin)

*Raspunsul la problema de logica din data de 16.07.2009 este:
Norvegianul bea apa, iar japonezul are zebra.

duminică, 17 mai 2009

Pastila zilei - 17.05.2009

Betia

De la beat carciuma vin
Nu ma latra niciun om
Nu ma vorbeste nici un caine
Am lasat vaca deschisa
Si-a iesit poarta pe drum

sâmbătă, 16 mai 2009

Atentie

Am primit de la o prietena randurile de mai jos, ulterior am citit un articol mai detaliat in Monitorul de Botosani si sincer sa va zic m-am ingrozit. Recunosc ca am cumparat si eu odata peste din acesta, dar acuma m-am linistit. Mai trist este ca foarte multa lume am vazut cumparand din supermarchet, iar daca cauti pe google gasesti numai articole cu retete culinare care folosesc acest tip de peste.

"Pangasius nu este ecologic, este chiar cel mai neecologic aliment ce s-ar putea mînca. Peştii Pangasius sunt crescuţi industrial în Vietnam (de-a lungul râului Mekong), sunt hrăniţi cu alimente care provin din Peru , iar hormonii lor (care sunt injectaţi în femelele Pangasius) provin din China .

Pangasius a fost introdus relativ recent pe piaţa franceză. Cu toate acestea, într-o foarte scurtă perioadă de timp, aceasta a crescut în popularitate în Franţa. Francezii înfulecă Pangasius ca şi cum ar fi ultima lor masă de supă de tăiţei. Sunt foarte, foarte accesibili (ieftini), sunt vînduţi fileuri şi au o aromă şi textură neutră (blîndă).

Mulţi l-ar compara cu codul, dar vîndut mult mai ieftin. Deşi unii oameni îl găsesc gustos, este mai bine să fie lăsat în magazine (şi nu pe platouri la cină). Peştii Pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii pentru ca rîul Mekong , in care sunt ei crescuti, este unul dintre cele mai poluate rîuri de pe planetă pentru ca fabricile situate de-a lungul rîului aruncă substanţele chimice şi deşeurile industriale direct în el.

Atentie: a fost testat în laborator acest peşte şi concluzia a fost că trebuie să evităm a-l mînca datorită riscurilor mari de contaminare. Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vînzării, supermarketurile îl vînd în continuare publicului larg, chiar dacă ştiu că este contaminat.
Un alt site explică şi cum s-a ajuns la “amestecul” geneticii în creşterea peştilor din râurile vietnameze. Reproducerea Pangasius este dificilă în libertate (femelele având de urcat până la izvoarele râului pentru a-şi depune icrele). Cursa pentru viaţă fiind una destul de dură, puţine dintre ele ajung la izvoare, motiv pentru care perpetuarea speciei e limitată. Pornind de la datele de mai sus, un cercetător a descoperit că injectarea în femelele Pangasius a unor hormoni ce provin din urina femeilor însărcinate face adevărate minuni, paşii următori venind de la sine.

Efecte secundare severe
Exista posibilitatea de a vomita, a avea diaree sau a resimţi alte efecte severe în urma unei mese cu Pangasius. În cazul în care nu se întâmplă aşa ceva, înseamnă că aveţi un stomac de fier! Un alt avertisment lansat de cei de la dietmindspirit.org e legat de posibilitatea ca peştele vietnamez să se găsească şi în semipreparate, inclusiv în mâncarea pentru câinii sau pisicile dumneavoastră."

Pastila zilei - 16.05.2009


"Iată dar opinia mea.[...] Din două una,[...]: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... "
(Farfuridi in "O scrisoare pierduta" de I.L.Caragiale)

vineri, 15 mai 2009

Intrebare...intrebari...?

Am observat faptul ca la noi in tara exista foarte multe cazuri de adulti care intretin relatii sexuale cu minori, relatii din care uneori mai rezulta si alti copii. Ceea ce ma ingrijoreaza este ca nu am auzit pe nimeni, din adultii respectivi, sa fi patit ceva, sa fi fost trasi la raspundere sau poate au fost dar mult prea tarziu, dupa ce raul a fost facut deja. Cert este ca nu se aude nimic de ei.
Cred ca ar trebui sa se mearga si mai departe in sensul ca eu ca cetatean al acestui stat daca am cunostinta de un astfel de caz sa ma adresez organelor abilitate care sa ia masurile cuvenite. Daca cei doi se iubesc cu adevarat sunt sigura ca ar putea astepta pana devine si celalalt major si este stapan pe deciziile sale.
Daca ar fi sa ma refer la multele cazuri prezentate la TV de copii mame de copii sunt sigura ca persoanele din preajma acestora cunosteau date despre relatia lor si poate ar fi putut preveni necazurile respective.

Oare noi nu avem nici o responsabilitate fata de copiii respectivi?
DE CE NU FACEM NIMIC?
Pentru ca nu stim ca este datoria noastra...; nu stim ca putem face ceva...;nu stim ce am putea face...;nu ne invata nimeni...;nu ne pasa...
Noi ne ascundem fiecare in spatele unui astfel de NU si copilul respectiv sufera in continuare si cu el noi toti.

P.S.: Acest lucru imi aduce aminte ca pe vremea lui Ceausescu daca o fata striga pe strada se gasea cineva sa ii sara in ajutor (sau macar sa o intrebe ce a patit); daca o doamna se impiedica ceilalti o ajutau sa-si ridice sacosele de pe jos (nu pentru a le fura); daca un om zacea pe jos cei din preajma incercau sa-l ridice, sa descopere ce a patit.
Nu vreau sa pozez intr-o fanatica, intr-o aparatoare a comunismului, nicidecum, vreau doar sa subliniez faptul ca tare ne-a mai inrait capitalismul acesta!!...
...Sau poate totul se afla distorsionat in mintea mea pentru ca perioada comunista pe care am cunoscut-o eu s-a suprapus cu copilaria? Dar..., NU, nu cred acest lucru pentru ca cine a trait atunci stie exact ca oamenii erau mai uniti; erau tori uniti impotriva sistemului. Bine... sa nu credeti ca am uitat de corupti, de informatori si asa mai departe, dar eu ma refer aici la oamenii obisnuiti (cel putin asa ii percepeam eu). Acum, insa, fiecare este pentru el. Sau hai sa facem o diferenta de nuanta: si atunci fiecare era pentru el (ca se temeau sa nu zica ceva la cineva care nu trebuia sa afle), dar asta nu insemna ca trebuie sa calce pe altul in picioare pentru asta.

Nu vreau sa spun ca capitalismul este de vina pentru nepasarea oamenilor, dar cu siguranta are o influenta si de asemenea o intretine.

Pastila zilei - 15.05.2009


Knoc! Knoc! Sunte-ti acasa?

joi, 14 mai 2009

Drepturile copilului - Versiune prescurtata.

Multa lume care citeste titlul acestei postari poate zice "drepturi..., ce drepturi? Toata lumea le stie" sau "Drepturile i le dau eu." sau alte si alte lucruri dar eu ma adresez celor care poate nu le stiu, nu pe toate si sunt interesati sa le cunoasca sau chiar celor care pur si simplu vor sa le reciteasca. Recunosc ca si eu fac exercitiul acesta cand am ocazia si raman mereu surprinsa ca pe unele le-as fi uitat daca ar fi trebuit sa fac o expunere din memorie.

Am optat pentru versiunea prescurtata tocmai pentru a evita plictiseala.

DREPTURILE COPILULUI

asa cum se regasesc in Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului

Articolul 1.

Copil inseamna orice persoana din lume in varsta de pana la 18 ani.

Articolul 2.

Toti copiii au aceleasi drepturi. Copiii nu trebuie sa fie victimele vreunei discriminari.

Articolul 3.

La baza Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului se afla interesul superior al copilului.

Articolul 4.

Statele parti trebuie sa transpuna in practica prevederile conventiei, in limitele maxime ale rezervelor de care dispun. Daca aceste rezerve nu sunt suficiente, vor apela la cooperarea internationala.

Articolul 6.

Orice copil are dreptul la supravietuire si la dezvoltare.

Articolul 7.

Orice copil are dreptul la un nume si nationalitate.

Articolul 9.

Orice copil are dreptul de a-si cunoaste ambii parinti si dreptul de a creste intr-un mediu familial sigur.

Copilul care nu traieste cu ambii parinti are insa dreptul de a-i vedea in mod regulat.

Numai in cazuri exceptionale, si atunci pentru a asigura interesul superior al copilului, autoritatile pot separa copilul de parintii sai.

Articolul 10.

Statele parti vor sprijini reunificarea familiilor, prin acordarea de facilitati pentru a parasi sau a intra in propria tara.

Articolul 12-15.

Orice copil are dreptul de a-si exprima opinia in toate chestiunile care il privesc. Cand tribunalele si autoritatile trateaza cazuri in care sunt implicati copii, acestia isi vor exprima opinia. Interesul superior al copilului trebuie luat in considerare cu prioritate. Dreptul la exprimarea propriilor opinii, libertatea de gandire, constiinta si religie si libertatea de asociere trebuie garantate oricarui copil.

Articolul 18.

Ambii parinti au o responsabilitate primara comuna in cresterea copilului, iar statul trebuie sa-i sprijine in aceasta actiune.

Articolul 19.

Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva violentei fizice sau psihice si impotriva maltratarii.

Articolul 20-21.

Orice copil care este separat de parinti temporar sau definitiv are dreptul la ingrijire speciala. In acest caz, copilul are dreptul de a fi plasat intr-o familie sau adoptat. Adoptia trebuie supravegheata si trebuie incercata mai intai o solutie nationala. Daca copilul este adoptat in alta tara, vor fi luate in considerare acordurile internationala.

Articolul 22.

Un copil refugiat are dreptul la protectie speciala si sprijin.

Articolul 23.

Un copil cu dizabilitati are dreptul la o viata decenta si deplina. El are dreptul la ingrijire, educatie, asistenta medicala si instruire speciala.

Articolul 24.

Orice copil are dreptul la asistenta medicala. Toate tarile trebuie sa ia masuri pentru a diminua mortalitatea infantila si pentru a lupta impotriva bolilor si a malnutritiei.

Gravidele si mamele au dreptul la asistenta medicala.

Articolul 28-29.

Orice copil are dreptul la educatie. Educatia trebuie sa pregateasca copilul pentru viata, sa-i dezvolte respectul pentru drepturile omului si sa-l formeze in spiritul intelegerii, pacii si tolerantei.

Articolul 30.

Un copil care apartine unui grup minoritar sau populatiei indigene are dreptul la propria cultura si la practicarea propriei religii si limbi.

Articolul 31.

Orice copil are dreptul la joc, odihna, recreere si la activitati cultural-artistice potrivite varstei sale.

Articolul 32.

Orice copil are dreptul la protectie impotriva exploatarii economice sau impotriva muncii grele care poate dauna impiedicarea educatiei copilului.

Articolul 33.

Orice copil are dreptul la protectie impotriva folosirii drogurilor si narcoticelor. Copilul nu trebuie implicat in producerea si distributia lor.

Articolul 34.

Orice copil are dreptul la protectie imoptriva exploatarii sexuale si a abuzului sexual, inclusiv impotriva prostitutiei si a pornografiei.

Articolul 35.

Vanzarea, traficul si rapirea copiilor trebuie impiedicate.

Articolul 37.

Nici un copil nu trebuie supus torturii sau altor tratamente crude sau degradante. Copilul nu poate fi supus detentiei pe viata sau pedepsei capitale.

Orice copil care e privat de libertate trebuie tratat cu respectul cuvenit demnitatii umane. Un copil inchis are dreptul la contacte si vizite ale familiei.

Articolul 38.

Nici un copil sub varsta de 15 ani nu poate participa direct la conflicte armate. Copiii sub 15 ani au dreptul de a refuza inrolarea. Legile internationale umanitare privitoare la conflicte trebuie respectate.

Articolul 39.

Orice copil care a fost supus abuzului sau exploatarii are dreptul la recuperare fizica si psihologica si la reintegrare sociala.

Articolul 42.

Statele parti isi asuma obligatia de a face larg cunoscute principiile si dispozitiile acestei conventii.

Reteta culinara

Una dintre prajiturile mele preferate este "Rulada rece" care se face relativ de rapid (nici o prajitura nu se face ata de repede cat as dori eu) si usor.

Ai nevoie de: 500g biscuiti obisnuiti, 200g zahar tos, 200g zahar pudra, 1 cana apa, 2 linguri cacao, 150g unt, 200g nuca, 100g si un pic nuca de cocos, 1 lamaie (coaja+zeama), 2 banane.

Crema neagra: Se amesteca biscuitii facuti pesmet, zaharul tos si apa sa formeze un sirop, dupa care se adauga cacaoa, 50g de unt si nuca pisata.
Crema alba: Untul ramas se amesteca cu zaharul pudra, 100g nuca de cocos si lamaia.
Aceste doua creme fiind realizate se pune pe o bucata de celofan nuca de cocos ramasa, se intinde crema neagra, crema alba si se pun bananele(date prin cacao) puse cap la cap, apoi se ruleaza si se da la rece.(Daca vrei sa se pastreze mai mult timp elimina banana)

Pofta buna!
Din pacate nu am o poza sa v-o arat, dar cat de curand am sa o prepar si am sa atasez.

miercuri, 13 mai 2009

Pastila zilei - 14.05.2009

Examene, teze, emotii si...

Haide-ti sa ne amintim putin de vremurile de demult, de tare demult, in care eram elevi.

"La indemnul mamei sale, Caragiale i-a dat foc copilului care saluta militareste."
*
"Controlorul trenului venise biletele celor care s-au urcat in statia urmatoare."
*
"Tipatescu il aresteaza ilegal pe Catavencu."
*
"Toate personajele di sunt lipsite de incultura."
*
"In , Caragiale reprezinta un dialog intre doamna Popescu si insusi persoana lui, facandu-i o vizita la domiciliu."
*
"Doamna Maria Popescu era mama unicului ei copil."
*
"Invataturile lui Nea Goe Basarab..."
*
"I.B. Deleanu nu-si termina studiile din cauza unui anume Bobi."
*
"V.Alecsandri este autorul poeziei Pene si curcanul..."

Zoo...

Ma gandeam sa incep sa scriu despre animale pentru ca eu le iubesc foarte mult (dragoste devenita pasiune imprumutata de la tatal meu) si acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a mai afla ceva despre ele. Sper sa impartasiti si voi aceleasi sentimente cu mine.
Sa incepem cu pentru ca anul acesta este al gorilei.

Gorila



Gorila face parte din categoria maimutelor foarte mari, existand doua specii mai cunoscute: gorilele vestice - Gorilla gorilla si gorilele estice - Gorilla beringei, diferentiate de arealul geografic,dar ambele specii sunt pe cale de disparitie. Cel mai cunoscut grup al speciei Gorilla beringei este reprezentat de gorilele montane, care formeaza doua categorii de populatii, izolate intre ele. Una traieste in regiunea Virunga, situata la granita dintre Rwanda, Uganda si Republica Democratica Congo, iar cealalta ocupa sud-vestul Ugandei, zona Parcului National.
Mai mare decat celelalte maimute din familia ei, gorila adulta poate avea pana la 220 kg si o inaltime de 1,7 metri. Traieste in grupuri numite haremuri, conduse de unul sau doi masculi dominanti, alaturi de 5-6 femele si mai multi pui, masculii fiind inlocuiti cand ajung la varsta de 12 ani. Gorilele sunt vegetariene, 90% din hrana lor constand in plante, radacini, seminte si foarte multe fructe, pe care le gasesc la sol, fiind maimutele care traiesc cel mai mult pe pamant, si nu in copaci.

Daca sunteti interesati de o carte care descrie foarte bine viata acestor animale va recomand "In umbra omului" de J.Van Lawicq-Goodal.

??Stiati ca: Gorila de munte, care traieste in zona vulcanilor Virunga din Uganda si Zair, este cea mai rara dintre speciile de maimute?


In speranta ca asezarea gorilelor „pe un piedestal mai inalt”, acolo unde toata lumea sa le poata vedea si sa poata face ceva penru a le impiedica disparitia, i-a determinat pe specialistii Natiunilor Unite sa declare anul 2009 drept Anul Gorilei, anunta Discovery News.

Anul Gorilei nu se vrea doar un semnal de alarma la adresa posibilei lor extinctii ci un semnal de alarma cu privire la intregul lor habitat. Spre deosebire de oameni, gorilele sunt veritabili gardieni ai padurilor, pazindu-le de intrusi, curatind copacii de vegetatia bolnava si purtand semintele pe un areal intins”, afirma Ian Redmond, unul dintre promotorii progamului ecologist al Organizatiei Natiunilor Unite (UNEP).

„Este momentul ca noi toti sa ne unim eforturile pentru a salva aceste magnifice creaturi si pentru a asigura un viitor sigur unuia dintre cei mai apropiati veri ai rasei umane”, sustine si Jane Goodall, initiatorul acestui proiect.

Cei mai multi experti afirma ca gorilele vor disparea in totalitate in numai doua sau trei decenii. Ultimii zece ani au adus o scadere a numarului reprezentantilor acestei specii, de la 17000 la 5000 de exemplare, in timp ce din specia gorilelor de munte mai exista doar 700 de exemplare.


Materialul scris cu verde este are ca sursa: Discovery

Pastila zilei - 13.05.2009



Angajam macarajiu.

marți, 12 mai 2009

Pastila zilei - 12.05.2009

De ce tin moldovenii tarnacopul langa televizor?
Pentru ca atunci cand se strica un canal sapa altul.

luni, 11 mai 2009

Galerie foto


Manastirea Hadambu Iasi

Carrefour Pacurari





Cu viitoarea fina la iazul Venetia



24 martie



Cu fina la Dorohoi

Iazul Venetia



Cu o colega la Timisoara

Manastirea Rasca

Cetatea de scaun a Sucevei



Muzeul etnografic bucovinean

Salina Cacica

Pastila zilei - 11.05.2009

Pentru a intelege dragostea parintilor tai trebuie sa cresti tu insuti un copil. (proverb chinezesc)

duminică, 10 mai 2009

Frumusete

MASTI PENTRU PAR



1.) Masca cu ulei de masline si ou(Contra caderii parului)

Amesteca si aplica pe parul curat 2 linguri ulei de masline/ulei de ricin+1galbenus de ou+cateva picaturi de lamaie .Lasa o ora sau doua, spala-te si clateste-te abundent. Dupa aplicare se recomanda uscarea naturala.

2.) Masca cu avocado si miere(Ideala pentru parul fragil)

Amesteca un avocado (bine copt, usor moale) pisat cu o lingura de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amesteca pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi aplica pe parul uscat. Stai cat poti de mult cu masca pe par, apoi spala-te cu un sampon delicat, conceput pentru copii.

3.) Masca cu iaurt si ou(Pentru par gras sau cu tendinta de ingrasare)

Amesteca un albus de ou cu sapte linguri de iaurt. Aplica masca si lasa sa actioneze pentru o jumatate de ora sau mai mult, apoi se clateste-te.

4.) Masca cu ulei de masline(Pentru a hidrata si reda stralucirea parului)

Amesteca 5 linguri cu ulei de masline cu doua oua. Maseaza pe parul uscat si acopera-ti capul cu un prosop sau cu o casca pentru dus. Lasa masca sa actioneze cel putin o jumatate de ora, apoi spala-ti parul.

5.) Tonic cu suc de patrunjel.

Amesteca o jumatate de ceasca cu suc de patrunjel cu trei linguri de ulei de masline. Aplica amestecul la nuvelul radacinilor si pe lungimea parului, masand delicat. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spala-te.

Pastila zilei - 10.05.2009

BARBATUL SI FEMEIA
de Victor Hugo

Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi.
femeia este cel mai sublim ideal.

Dumnezeu a facut pentru barbat un tron
iar pentru femeie un altar.

Tronul exista, altarul sfinteste.

Barbatul este creierul,
femeia este lumina.

Creierul primeste lumina,
inima primeste iubire.

Lumina fecundeaza,
iubirea reanvie.

Barbatul este puternic prin ratiune,
femeia este invincibila prin lacrimi.

Ratiunea convinge
lacrimile induioseaza sufletul.

Barbatul este capabil de eroism,
femeia - de orice sacrificiu.

Eroismul innobileaza,
sacrificiul aduce sublimul.


Barbatul are suprematia,
femeia are intuitia.

Suprematia semnifica forta,
intuitia reprezinta dreptatea.


Barbatul este un geniu,
femeia este un inger.

Geniul este incomensurabil,
ingerul este inefabil.


Aspiratia barbatului este catre gloria suprema,
aspiratia femeii este indreptata catre virtutea desavarsita.

Gloria face totul maret,
virtutea face totul divin.


Barbatul este un cod,
femeia este evanghelia.

Codul corijeaza,
evanghelia ne face perfecti.


Barbatul gandeste'
femeia intuieste.

A gandi inseamna a avea creier superior.
A intui, simtind inseamna a glorifica.


Barbatul este un ocean,
femeia un lac.

Oceanul are o perla care il innobileaza,
lacul, poezia care-l lumineaza.


Barbatul este un vultur care zboara,
femeia - o privighetoare ce canta.

A zbura inseamna a domina spatiul,
a canta inseamna a cuceri sufletul.


Barbatul este un templu,
femeia este sanctuarul.

In fata templului ne descorim,
In fata sanctuarului ingenunchem.


Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul,
femeia acolo unde incepe cerul.

sâmbătă, 9 mai 2009

Pastila zilei - 9.05.2009

Fugeau doi scheleti prin desert.
La un moment dat unul se opreste.
Celalalt striga:
- De ce te-ai oprit?
- Am facut febra musculara!

Drumetii

SALINA CACICA, judetul Suceava

Poate ati auzit vreodata de sarea fina care provine de la Cacica sau poate nu.
Daca nu aveam bunicii care sa fie originari din aceasta regiune probabil ca nici eu nu auzeam. Am fost cu multi prieteni in vizita si toti au ramas impresionati.

De afara spui ca acolo se afla doar niste cladiri si nici nu iti imaginezi ce se poate afla dedesupt. Desi arata ca o mina, are inauntru si o capela, o sala de sport care initial era de dans (unde se tinea balul din sat), un lac de saramura si cateva sculpturi in sare.
De doi ani, nu stiu prin ce minune, s-a gandit cineva sa investeasca niste bani si acum se lucreaza la amenajarea mai multor spatii din salina pentru a fi deschise pentru turisti, iar atractia cea mai mare este un bazin exterior cu apa sarata care este cunoscuta pentru efectele ei benefice. Am facut si eu baie acolo si apa te tine singura deasupra. Ai senzatia ca esti un bustean.
Iata si cateva date tehnice:
"Istoria si dezvoltarea economica a localitatii Cacica este strict legata de zacamantul de sare gema descoperit in anul 1985.
In anul 1791, sub conducerea tehnicianului austriac Paul Hoffman incep lucrarile la putul de extractie Ferdinand si are loc deschiderea minei pe cele trei orizonturi de exploatare.
Pana in anul 1918 Salina Cacica s-a aflat in administratia austro-ungara, dupa care a trecut la Regia Monopolului Satului, iar dupa 1944 in administratia satului.
In prezent saramura se obtine prin dizolvare cinetica a sarii din zacamant si este transportata la cca. 3,5km, la instalatia de recristalizare din incinta Partestii de Jos, care a fost modernizata si adusa la standardul european in anul 2000.
Calitatea produselor din sare si valoarea istorica a minei sunt cunoscute pe intreg mapamondul."



vineri, 8 mai 2009

Masaj pentru bebelusi

Perioada 4-5 luni
1. Copilul se afla culcat pe spate, in patut, iar adultul lateral fata de el in asa fel incit sa fie vazut bine, urmarind sa obtina unele reactii: zimbet, gesturi, vorbindu-i permanent.
2. Din aceeasi pozitie sau sezind intre perne, trebuie stimulat sa urmareasca cu privirea un obiect (inel) rosu pe care adultul il deplaseaza lateral, vertical, apoi circular.
3. Din aceeasi pozitie, intinderea bratelor lent si simetric lateral.
4. Din aceeasi pozitie, se fac cu picioarele miscari de indoire, revenire, rotatie.
5. Din culcat pe spate, copilul este ridicat de adult, prin aplicarea miinilor sub omoplati apropiindu-l de el, picioarele copilului avind punct de sprijin pe adult.
6. Copilul culcat pe pat este ajutat sa se rostogoleasca pe o parte si pe alta.
7. Din aceeasi pozitie, adultul ii ridica progresiv membrele inferioare fara sa-i desprinda umerii si capul de pe suprafata de sprijin.
8. Adultul plasat in fata copilului, cu bratele intinse, ii intinde degetul mare, tragindu-l spre pozitia sezind si stimulindu-l sa vina spre el.
Perioada 6-7 luni:
1. Copilul, asezat pe scaunel si stimulat verbal, este determinat sa schiteze o miscare de indoire a trunchiului, prin chemarea lui pe nume de catre adult.
2. Din aceeasi pozitie, copilului i se ofera diferite obiecte-stimul, din ce in ce mai mici, care se afla in mina adultului si pe care copilul trebuie sa le apuce cu minutele.
3. Copilul culcat pe spate, iar adultul lateral fata de el, se duc bratele sus, cu cresterea treptata a amplitudinii.
4. Copilul culcat pe spate, ridicarea membrelor inferioare atit cit sa formeze un unghi de 90 de grade cu trunchiul pe abdomen.
5. Stimularea intoarcerii din culcat pe burta in culcat pe spate, prin prezentarea unei jucarii care ii atrage privirea copilului, apoi mina si restul corpului.
6. Copilul culcat pe spate este stimulat verbal sa prinda doua degete de la fiecare mina, pe care i le intinde adultul, ajutindu-l astfel sa se ridice in sezind.
7. Copilului din sezind cu picioarele intinse si cu o sustinere din lateral i se ofera obiecte-stimul pentru a le atinge, stimulindu-l sa se intinda.
8. Articulatia gleznei este stimulata opunindu-i o usoara rezistenta cu palmele aplicate pe talpi.
Perioada 8-9 luni:
1. Gesturile si actiunile copilului sint solicitate cu cuvinte simple si precise: asaza-te, cauta jucaria, tine, da-mi mina, favorizindu-i astfel identificarea actelor cerute, partile corpului implicate si participarea activa la program.
2. Pentru stimularea prin contactul verbal se recomanda utilizarea formelor cunoscute si gesturilor de imitatie: bravo, pa, diferite mimici (tusit, plescait, suflat), acoperirea si descoperirea anumitor parti ale corpului: uite mina, urechea, nasul, gura etc. Pentru stimularea orientarii in spatiu i se poate cere sa se uite in diferite directii: uite sus, jos.
3. Copilul este solicitat sa se aseze pe un scaunel cu ajutorul unei singure miini a adultului.
4. Copilul este solicitat sa se tirasca pentru a inainta spre un anumit punct.
5. Copilul este invatat sa treaca din pozitia in patru labe in pozitia pe genunchi.
6. Copilul din pozitia sezind, sa atinga mina sau degetul adultului cu piciorul, stimulind verbal miscarile piciorului.
7. Copilul este solicitat sa lovesca mingea, sa o impinga, sa o urmeze in deplasari, fiind sustinut de solduri si avind miinile libere.
8. Din stind in picioare, fiind sustinut de adult, se executa miscari usoare de balans inainte-inapoi-lateral, cu deplasarea centrului de greutate de pe un picior pe altul.
9. Incercarea insusirii unor notiuni ca: ia loc, pune jucaria, pune in cutie, da mina; mingea, sa o impinga, sa o urmeze in deplasari, fiind sustinut de solduri si avind miinile libere.
· Din stind in picioare, fiind sustinut de adult, se executa miscari usoare de balans inainte-inapoi-lateral, cu deplasarea centrului de greutate de pe un picior pe altul.
· Incercarea insusirii unor notiuni ca: ia loc, pune jucaria, pune in cutie, da mina.

Pastila zilei - 8.05.2009

Propunerile administratiei pentru modificarea CCM 2009 in perioada de criza:

CONCEDIUL MEDICAL Din acest moment nu mai acceptam adeverinta medicala a unui doctor prin care se adevereste ca sunteti bolnav. Daca puteti merge la doctor, inseamna ca puteti veni si la serviciu.

OPERATII CHIRURGICALEOperatiile chirurgicale sunt interzise . Atata vreme cat sunteti angajatla noi, veti avea nevoie de toate organele. Nu veti elimina nimic. Noiv-am angajat intact. In cazul in care eliminati un organ, vom consideraacest lucru indisciplina la locul de munca.

ZILE IN FOLOS PERSONALFiecare angajat va primi 104 zile personale pe an. Ele se numesc sambatasi duminica.

ZILE DE CONCEDIUToti angajatii vor primi concediul in aceeasi perioada a anului.Zilele de vacanta sunt dupa cum urmeaza: 1 ianuarie si 25 decembrie.

ZILE LIBERE PENTRU INMORMANTARIAceasta nu e o scuza sa lipsiti de la serviciu. Oricum nu mai putetiface nimic pentru prietenii, rudele sau colegii morti. In cazurile rarein care un angajat va fi nevoit sa participe la inmormantari, acestea sevor programa seara tarziu. Suntem bucurosi sa va permitem sa lucrati inpauza de pranz pentru a putea pleca mai devreme, cu conditia sa vaterminati insarcinarile pe ziua respectiva.

ABSENTA CAUZATA DE PROPRIUL DECESAcest incident poate fi acceptat ca scuza . In orice caz, este necesarun preaviz de 2 saptamani precum si pregatirea unui inlocuitor care sava preia atributiile.

FOLOSIREA TOALETELORMult prea mult timp se petrece la toaleta. In viitor se va merge latoaleta in ordine alfabetica. Spre exemplu angajatii al caror numeincepe cu "A" se vor duce de la 8:00 la 8:20, cei cu "B" dela 8:20 la 8:40, si asa mai departe.
Daca nu va puteti depalsa in timpul alocat,veti fi nevoiti sa asteptati pana adoua zi cand sunteti programati. Insituatii de maxima urgenta, angajatii pot face shimb de locuri intre ei.Superviserii ambilor angajati implicati in schimb trebuie sa aprobeaceasta schimbare in scris.In plus, acum exista o restrictie de 3 minute de stationare in toalete.La sfarsitul celor 3 minute se va declansa o alarma, hartia igienica seva retrage automat, usa de la toaleta se va deschide si contravenientulva fi fotografiat. La a doua abatere, fotografia va fi publicata inziarul intern al companiei la rubrica "Acte de indisciplina".

PAUZA DE MASAPersoanele slabe vor primi 30 de minute pauza de masa, deoarece trebuiesa manace mai mult pentru a arata sanatoase . Persoanele cu greutatenormala vor primi 15 minute pauza de masa, pentru a-si pastra silueta.Persoanele supraponderale vor primi 5 minute pauza de masa deoarece estesuficient pentru a lua o pastila de slabit.Va multumim pentru loialitatea aratata fata de companie. Suntem aicipentru a asigura o experienta pozitiva angajatilor. Orice intrebari,comentarii, nelamuriri, plangeri, reclamatii, frustrari, iritari,suparari, insinuari, acuzatii, vor fi adresate in alta parte.

CUM NE IMBRACAMEste recomandat sa veniti imbracati la serviciu conform salariuluiprimit.Daca purtati pantofi Prada de $350 sau o geanta Gucci de $600 vompresupune ca o duceti bine din punct de vedere financiar, deci nu avetinevoie de o marire de salariu.Daca va imbracati saracacios, va trebui sa invatati sa va administratibanii mai bine pentru a va cumpara haine mai frumoase, prin urmare nuaveti nevoie de o marire de salariu.Daca va imbracati potrivit, sunteti exact acolo unde trebuie si inconsecinta nu aveti nevoie de o marire de salariu.

Va dorim o saptamana placuta.
Conducerea

Probleme cu caredea parului?

Datorita faptului ca am nascut de curand si inca mai alaptez am mari probleme in a-mi mentine podoaba capilara intr-o forma cat mai bogata intrucat imi cade considerabil. Asa ca va propun o serie de remedii contra caderii parului. Totusi nu este o solutie de care sa abuzezi numai cand esti intr-o conditie similara cu a mea pentru ca stresul, poluarea, stilul de viata nesanatos ne afecteaza sanatatea parului tuturor.
Iata cateva remedii naturiste care te vor ajuta sa iti imbunatatesti parul si calitatea acestuia:
1. ULEIUL DE RICIN
Se foloseste de doua ori pe saptamana masand pielea capului, inainte de culcare. Lasa sa actioneze toata noaptea si dimineata spalate cu sampon.
2.OTETUL DE MERE
Dupa ce te-ai spalat pe cap clateste-te cu apa in care pui otet de mere. Parul va capata si o stralucire aparte.
3.TINCTURA DE ARDEI IUTE
Tinctura se prepara astfel: 200g ardei iute se lasa la macerat in 100ml alcool timp de o saptamana.Cu aceasta tinctura se freaca puternic scalpul de doua ori pe saptamana. Apoi se spala si se clateste abundent.
4. CEAI DE OMAG, CEAI DE FRUNZE DE NUC
Se foloseste la clatirea parului, dupa fiecare spalat.
Related Posts with Thumbnails